www.rum46.dk
Speak Up! No. 3 Better life than bare lifestyle
11 Dec, 2008 -
19 Dec, 2008
Tanja Nellemann og Grete Aagaard
Udstilling og magasinudgivelse

Klik på billedet og se flere billeder
Pressemeddelelse: rum46 præsenterer dansk release-arrangement og udstilliing torsdag d. 11 dec kl 16-20
Speak Up! No. 3 Better life than bare lifestyle. Set Up Tours - navigations in the periphery of freedom
af Tanja Nellemann og Grete Aagaard

Speak UP, magasinet for mangfoldige ytringer og uens identiteter, er en serie af magasiner, hvoraf Speak Up! No. 3 better life than bare lifestyle er det tredje i rækken. Her bliver der skabt et rum, hvor aktuelle sociale og politiske temaer bliver debatteret på kryds og tværs, hvor der er fokus på vores mulighed for at ytre sig samt identiteten i dagens samfund.

Artikler og billedbidrag er udarbejdet af folk med forskellig baggrundsviden, kunstnere, filosoffer, økonomer, medieforskere osv. Det er et fri rum, et sted, hvor der er plads til alle kulturelle baggrunde, etniske islæt samt forskellige fagligheder.
Speak Up ! No. 3 Better life than bare lifestyle fremstår på overfladen, som de magasiner vi kender fra bladkioskens hylder, skinnende, farvestrålende og i samme format. Det er først når man åbner op for bladet og begynder at læse stoffet man forstår, at her har man fat i noget der er helt anderledes.
Indholdet skaber et modstykke til de kendte og forventede strukturer, der forbindes med et "glossy magasin" .
Denne overflade giver et billede at hvad der skaber opmærksomhed i dagens samfund. Speak Up tager fat i denne problematik og projektet er igangsat, som en positiv modstrategi til dette billede. Der er en perfekt yderside, men det vigtige ligge i dybden, når man åbner op.
Magasinerne er et modspil til dagens medier, som udgør en stor del af den videre fortælling og genfortælling af os selv og vores fællesskab. Disse har ofte fokus på enkeltsager og skaber derved et fjendebillede vha. politisk og populistisk manipulering af modtageren.

Projektet Set Up Tolerance består af flere dele: video og tekstproduktioner, og magasinserien Speak Up.
Det undersøger og tager afsæt i en given social og politisk dagsorden med det henblik at afdække nogle problematikker, som ikke er synlige i den offentlige debat. Kernen i projektet er interaktionen mellem personer og hvordan dette kan bidrage til en nuancering af de stereotype opfattelser vi har af hinanden.

Udstillingsværket Set Up Tours - navigations in the periphery of freedom er et værk, som arbejder med de forskellige alternative måder man kan navigere sig rundt i rejse og livsstilsbranchen. En kritisk og humoristisk kommentar til eksotiske rejsemål, det fri kosmopolitiske liv, muligheden for at bevæge sig rundt i enhver by uden de daglige forpligtelser.
Turist industrien bliver transformeret om til en turist/hjemme oplevelse ved at scenen bliver sat i den private sfære og beskueren bliver til en "lænestolsrejsende"

http://www.setuptolerance.dk/show.html
http://www.rum46.dk

Magasinet Speak Up. No.3 og værket Set Up Tours, har udgangspunkt et arbejdsophold i Berlin efteråret 2007
Og projektet er støttet af Århus kommunes kulturpulje

rum46
Studsgade 46, st.tv.
8000 Århus C
Denmark
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.rum46.dkRELEVANTE LINKSRoom for Improved Futures
Link til rum46's 2-årige samarbejdsprojekt 2018-2019
https://improvedfutures.wixsite.com/rum46