www.rum46.dk
En dag med lyd og litteratur
11 Apr, 2008 -
11 Apr, 2008
Zoë Irvine (Skotland), Jaap Blonk (Holland), Lene Asp (Danmark) og Marc Kellaway (Danmark).
Performances og en workshop

Klik på billedet og se flere billeder
Den 11/4 2008 bliver en dag med lyd og litteratur i rum46. De deltagende kunstnere, forfattere og performere er Zoë Irvine (Skotland), Jaap Blonk (Holland), Lene Asp (Danmark) og Marc Kellaway.
Arrangeres af Litteraturen på Scenen og er en del af festivallen Lyd + Litteratur, der over tre dage foregår i Musikcaféen og i rum46.
Program for hele festivallen er vedlagt som PDF. Her nedenfor findes beskrivelse af arrangementet i rum46.
Find desuden mere information og et program for hele festivallen på www.lips.dk

11/4 - rum46 / Studsgade 46 / Århus - entré 50 kr.

kl 16:00
Magnetic Migration Music (Seminar/Workshop) - (Skotland)
OBS: Medbring gerne stumper af gammelt kassettebånd.

pause

kl. 19:30 (dørene åbner igen)
Magnetic Migration Music (koncert/performance)
Jaap Blonk (Dada / Schwitters)
Lene Asp & Mark Kellaway

MAGNETIC MIGRATION MUSIC
"Have you noticed that there are fragments of audiotape flapping in the wind?" spørger Magnetic Migration Music på deres hjemmeside. Magnetic Migration Music er ikke noget band, vel knap nok et kunstprjekt. Snarere bedriver MMM, som er grundlagt af skotten Zoë Irvine, en slags lydarkæologi på baggrund af fundne lydobjekter. MMM er et fortløbende, åbent projekt, der opsøger de strimler af magnetbånd fra det nu næsten uddøende medie kassettebåndet, der flakser nomadisk omkring i verden, og undersøger, hvilke historier, disse fragmenter kan fortælle. "These fragments create a shifting inaudible soundscape. Some of the strands have travelled far, they are worn and battered but can be re-spooled, and listened to," skriver MMM. Projektet er både blevet dokumenteret i radio-montager, på udgivelser, som installationer m.m. I Århus vil Zoë Irvine optræde med dels en workshop, dels med en performance, hvor fragmenter fra MMM-arkivet remixes på stedet. Publikum opfordres til at deltage og bringe egne båndstumper.

JAAP BLONK
Egentlig startede hollandske Jaap Blonk i 70'erne ud med at spille saxofon, men snart opdagede han potentialet i sin egen stemme, som han lige siden har udforsket langt hinsides de normale grænser for brug-en af stemmen i musik og digtrecitation. Hans arbejde knytter an til en lang tradition for lydpoesi, og Blonk har da også optrådt med bl.a. det legendariske lyddigt Ursonate af Kurt Schwitters. Men Blonk drager i høj grad også på inspiration fra den frie improvisationsmusik og avantgarde-komposition, ligesom han i de senere år er begyndt at arbejde med stemmen i relation til elektroniske klange. Altid er det nærmest fysiske arbejde med sprog, stemme og lyd dog i højsædet, hvad der da også har gjort Blonk til en ekspressiv og meget nærværende performer, hvad enten han optræder selv eller med kapaciteter som Joan La Barbara, The Ex eller Maja Ratkje. Til Lyd+Litteratur giver Blonk to performances en for stemme og elektronik, samt en behandling af lyddigtningens traditioner med eksempelvis dada og Kurt Schwitters.

LENE ASP & MARC KELLAWAY
(nyt samarbejde, nye værker, sat sammen af Lyd+Litteratur)Lene Asp debuterede i 2006 med den hybride tekst og billed bog I multiverset er demokratiet enevælde under pseudonymet
Lili W Hur, som desuden inde-holder de to billedkunstnere Kristoffer Ørum og Anders Bojen. Bogen, der på overbevisende vis udfordrer sit eget medie, samt forholdet mellem billede og tekst, med et sci-fi-visuelt, poetisk snit, blev en sand præmiehøne, da den modtog Lars Bukdahls smalle litteraturpris – Bukdahls Bet 07. Senest har hun udgivet sin første digtsamling Strømme på forlaget Anblik. Lene Asp gik på Forfatterskolen 2000-2002 og har desuden siddet ved roret på det forfatterdrevne forlag Arena, samt oversat tekster af Gertrude SteinEr der en fællesnævner for multiinstrumentalisten og produceren Marc Kellaways efterhånden overvæld-ende produktion,
må det siges at være en enorm åbenhed og opfindsomhed – og det både hvad angår genrer, arbejdsmetoder og produktionsstandarder. Kellaway driver selv mikro-pladeselskabet The Cat Box Corp, der har dokumenteret en lang række af mandens omfattende aktiviteter som både musiker og producer med projekter som Tender Buttons, Pink Luminous Invocation, The Cat Box Quartet og Exquisite Russian Brides. Kellaways nysgerrighed har bragt ham ud i både ambiente eksperimenter, lydcollager, avantgarde og regulær sangskrivning – altid med en original tilgang og en utilsløret fascination af lyd som materiale. Både i pladesammenhæng og på scenen rummer Kellaways musik en åbenhed, der gør den til et møde med det omgivende rum og selvfølgelig med lytteren, og som dermed giver den en stærkt nærværende, men også uforudsigelig karakter.

rum46 er støttet af Århus Kommunes kulturudviklingspulje.RELEVANTE LINKSRoom for Improved Futures
Link til rum46's 2-årige samarbejdsprojekt 2018-2019
https://improvedfutures.wixsite.com/rum46